Doğum öncesi hazırlığı, oldukça heyecanlı bir süreçtir. Bu heyecan ve panik, doğum çantası hazırlarken de sürer. Bu nedenle bazı eksikler olabilir ve bunlar genellikle en gerekli parçalardır. Doğum çantası hazırlarken nelere dikkat edilmelidir sorusu, bu eksiklerin önüne geçmenizi sağlayacak detaylar içerir. Hastane çantanızı toplama zamanının geldiğini biliyorsunuz. Nereden başlayacağınız konusunda kafa karışıklığı yaşıyor olabilirsiniz. Bunun için bazı fikirler vereceğiz ve bu sayede eksiklerinizi tamamlamaya yardımcı olmayı umuyoruz.
36 haftalık veya 37 haftalık hamileliğinize kadar çantanızı (diş fırçanız gibi son dakika eşyalarının yanı sıra) hazır bulundurmalısınız. Doğum çantası hazırlarken nelere dikkat edilmelidir sorusunda bazı öğeler önemlidir. Örneğin; bir hastane çıkışı takım ve kendiniz için pijama takımına ihtiyacınız olacaktır. Diğer parçalar da sizi rahat hissettirecek ve size evinizi hatırlatacaktır. Anne ve bebeğin ayrı ayrı sahip olmaları gereken eşyaların neler olduğuna yazımızda ulaşabilirsiniz.
Hastanede yanınızda isteyebileceğiniz veya ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyin kapsamlı bir listesini hazırlamak, ilk adımdır. Bu, unutabileceğiniz şeyler olmamasını sağlar. Aynı zamanda, aklınıza geldikçe yazacağınız için en ince ayrıntıları bile not edebilirsiniz. İlk önce hastane çantanızı kendiniz hazırlayın. Çünkü bu şekilde neler eklediğinizi hatırlayacak ve olası eksiklerin önüne geçebileceksiniz.
Anne İçin Doğum Çantasında Neler Bulunmalıdır?
- Rahat bir bornoz, oradaki en iyi doğum sonrası giyim ürünlerinden biridir.
- Kişisel bakım malzemeleri. Bunları unutmamanız hem ihtiyaçlarınız hem de kendinizi iyi hissetmeniz için şarttır. Saç fırçanızı, normal veya kuru şampuanınızı, diş fırçası ve diş macununuzu, deodorantınızı, dudak kreminizi unutmayın. Ayrıca; ekstra saç tokalarınızı ve kullanıyorsanız fazladan lenslerinizi ya da gözlüklerinizi unutmayın.
- Rahat kıyafetler. Doğumdan sonra emzirmeyi planlıyorsanız, çantanıza bir emzirme sutyeni veya atlet koyun. Atletinizi, jogger veya hafif uyku pantolonu gibi yumuşak, bol bir pantolonla eşleştirin. Başka bir seçenek de güzel, koyu renkli bir pijama setini paketlemek. Doğum sonrası wellsoft bir sabahlık da rahat olabilir. Eğer suda doğum yapmayı planlıyorsanız, üzerinize koyu renkli bir spor sutyeni veya bir mayo alabilirsiniz.
- Ayak rahatlığını önemseyin. Terlikler ve çoraplar rahat tutmak için harikadır. Eve giderken kullanmak için kapalı burun hafif terlikler ya da parmak arası terlikler gibi rahat parçalar ekleyin. Ayaklarınız şişmiş olabilir, bu nedenle kolayca giyebileceğiniz terlikler ideal olacaktır.
- Ekstra uzun cep telefonu şarj kablosu. Hastane yatakları genellikle bir elektrik prizinden çok uzaktadır. Ve yeni bebeğinizin çekeceği tüm resimler ve heyecanlı arkadaşlarınız ve ailenizle görüntülü sohbet için tam şarjlı bir telefon isteyeceksiniz.
- Yastıklar ve banyo havlusu. Hastane havlularını çok küçük ya da sert bulabilirsiniz. Doğum sonrası ilk duşunuz için evden havlu getirdiğiniz için kendinizi mutlu bulabilirsiniz. Ayrıca rahat bir ortopedik yastık da rahat uykunuz için gerekli olanlardan biridir.
Bebek İçin Doğum Çantasında Olması Gerekenler Nelerdir?
Hastane çantanızda sizin için her şeyi hazırladıktan sonra, bebek için gerekli şeylere geçin.
- Bir araba koltuğu. Araba koltuğu, hastane çıkışı için belki de en önemli şeydir. Bebeğinizi hastaneden araba koltuğu olmadan eve götürmenize izin vermezler ve zaten kurulu olmalıdır.
- Eve dönüş kıyafeti. Bebeğinizin ne kadar büyük ya da küçük olacağını tahmin edemeyebilirsiniz. Bu nedenle sürprizlere hazırlıklı olmalısınız. Bunun için farklı bedenlerde birkaç kıyafet ekleyebilirsiniz. Yenidoğan bedeninde ve 0-3 aylık bir kıyafet hedefleyin. Hava uygunsa şapka, bere, çorapları unutmayın.
- Çocuk doktorunuzun iletişim bilgileri. Doktorlar ve hemşireler sizden bu bilgiyi birkaç kez isteyeceklerdir. Bu yüzden elinizin altında bulundurmanızda fayda var. Bebeğinizin tıbbi kayıtlarını kolayca iletebilmeleri için çocuk doktorunun ofisinin e-posta veya faks numarasını ekleyin.
İlk yorum yapan siz olun